Образование
Национална спортна академия „Васил Левски“- вашият европейски избор с перспектива!
Национална спортна академия „Васил  Левски“- вашият европейски избор с перспектива!

 Кандидатстудентската кампания за 2016 година започна, и ако думата спорт означава всичко за вас, то избора къде да продължите професионалното си обучение и подготовка е ясен. НСА "Васил Левски" е повече от спортна академия – НСА е институция с близо 75-годишна история, която обучава легенди в спорта, професионални треньори и учители, кинезитерапевти, мениджъри и аниматори, реализиращи се като едни от най-добрите професионалисти, както в България, така и по света.
В настоящия момент НСА има шестгодишна академична акредитация и предлага програми за обучение на бакалаври, магистри и докторанти в три факултета:

1. Треньорски факултет

Ако чувствате , че сте роден за лидер, можете успешно да мотивирате хората да дават най-доброто от себе си, имате силно чувство за самодисциплина и успявате да предавате това на околните, може би вие ще сте следващата треньорска легенда. Обучението в степента "бакалавър" осигурява базова широкопрофилна подготовка. Завършилите специалността „Спорт” получават професионална квалификация „треньор по вид спорт”, което им дава право да осъществяват тренировъчна и методическа дейност във всички нива на системата на спорта.

2. Учителски факултет

Ако смятате, че спортът и физическата активност са важни за  бъдещето на децата и юношите, то може би вашето призвание е да бъдете учител. Учителски факултет се утвърди като една от най-авторитетните структури в системата на висшето образование в България, която подготвя висококвалифицирани специалисти в областта на Физическото възпитание и спорта. След успешно полагане на държавен изпит завършилите получават диплома за висше образование с професионална квалификация “учител по физическо възпитание”.

3. Факултет кинезитерапия, туризъм и спортна анимация

Ако животът на хората и грижата за тяхното здраве и възстановяването им  е вашето призвание, то това е вашият избор. Във факултета се обучават студенти с професионална квалификация “кинезитерапевт“, която от 2013 г. е регулирана професия в Р. България, „спортен аниматор” и „треньор по адаптирана физическа активност и спорт”. Изучаваните специалности във ФКТТСА са акредитирани от НАОА с много висока оценка. За кандидатстващите специалност „Кинезитерапия/физиотерапия“ в академията няма практически изпит, а основна балообразуваща оценка е биологията.
  

НСА "Васил Левски" за втора поредна година определя 25% от свободните кандидатстудентски места за завършилите спортни училища, положили държавен зрелостен изпит и получили III степен на професионална квалификация. За всички кандидати, завършили средно образование след 2008 г. съществува право на избор да кандидатстват с оценките от матурата или с кандидатстудентски изпит.
    

И така ако смятате, че искате да станете част от света на  науката за големият спорт и физическото възпитание, да имате на разположение уникална спортна база, ако искате да ви преподават хабилитирани преподаватели, голяма част от които притежават научните степени доктор и доктор на науките и са висококвалифицирани специалисти в различни области - спортни педагози, треньори, голям брой лекари, физиолози, биохимици, психолози, социолози, философи, историци и физици, заповядайте във фоайето на Ректората и Учебният отдел или посетете нашият уеб сайт, където ще откриете актуална информация за приема на студенти за 2016/2017 учебна година.

Документи можете да подавате от 15 юни до 6 юли.
Ще се радваме да станете част от нашето семейство и да успеете да се реализирате в избраната от вас кариера в областта на спорта и физическото възпитание!

Успех на всички кандидати!

спортна академия кинезитерапия туризъм спортна анимация студенти спорт
Facebook Share
Google plus Share
Още статии от: Образование
Национална Художествена Академия: символ на художественото образование в България
Национална Художествена Академия: символ на художественото образование в България
Националната Художествена Академия е разположена в красивата червена сграда срещу Софийския университет и Националната библиотека в София. От самото си...
Още..
полезнo
София
Бургас
Пловдив
Варна