Здраве и красота
Над 40 000 българи могат да имат дете само чрез донор
Над 40 000 българи могат да имат дете само чрез донор

В България хората с репродуктивни проблеми са 145 000 регистрирани за ин витро и икси процедури. Над 250 000 са с проблем, а неофициално са много повече. Най-висок процент от нуждаещи са с изчерпан яйчников резерв при жените или лениви сперматозоиди при мъжете.

Няма по-велико нещо от това да дадеш нов живот!

Всяка майка знае, че няма по-голямо щастие от това да има бебе в своя дом. За някои обаче това е мечта. Да помогнеш на едно семейство да изживее щастието да отглежда рожбата си е повече от благородна постъпка. Това е жест на хуманност и дело, показващо голямо сърце и доброта, даряващо любов и бъдеще на едно семейство.

Всяка жена на възраст 18-34г. включително, имаща поне едно дете може да стане донор на яйцеклетки. Така тя ще помогне на някоя непозната жена да има детенце и да бъде майка цял живот.

Всеки донор трябва да има предвид, че:

  •     има право сам да избереш клиниката, където да дари яйцеклетки. Списъкът с клиниките е на сайта на Изпълнителна агенция по трансплантации.
  •     клиниката е длъжна да поеме разходите по пътуването и/или престоя
  •     при първата среща донорът има право на предварително обяснение какво е донорството и как протича
  •     прегледите трябва да са съобразени с ежедневието на донора
  •     пункцията се извършва под пълна венозна упойка. Няма разрези или оперативни дейности.

Ако си решила да станеш донор, важно е да знаеш:

  •     не можеш да знаеш на кой реципиент си донор. Не може и реципиента да знае кой е донора му.
  •     нямаш право да знаеш дали е успешна процедурата ти! Лекарят ти няма право да ти казва дали има бременност или родено дете от дарена от теб яйцеклетка. Изпълнителна Агенция по трансплантации е органа , който следи това и санкционира здравните заведения за асистирана репродукция.
  •    Донорството е безвъзмездно! Нямаш право да взимаш пари за дарените яйцеклетки. Можеш да получиш обезщетение за разходите ти.

Донорството позволява една ин витро процедура да бъде 5 000 – 6 000 лева. Когато обаче донорът има изискване да получи обезщетение над допустимите граници , то реципиентът заплаща, чрез клиниката с цената на щастието си и борбата си, всеки лев над тези граници. Така мечтата за дете може да достигне 10 000 -18 000 лева. Дано никога не се налага на човек, решил да дарява заради пари да събира средства за здраве в семейството си. Ние от фондация „Майки за донорство“ осъждаме предлагането и приемането на пари за този хуманен акт.
 

Донорство за нов живот!

„Майки за донорството“ е фондация, към която можеш да се обръщаш за всичко, по всяко време. Ние популяризираме проблема с цел превантивни мерки, запознаваме обществото както с начините да се помогне, така и съблюдаваме и правата им да са защитени, докато помагат.


Защо?

Защото сме на този свят за да оставим след себе си част от нас. „Майки за донорството“  сме жени и мъже водени от обич към детето и живота, решени да помагат на нуждаещите се от помощ за да имат деца.

Момичетата потърсили ни досега са над 1900.
Ние няма да те убеждаваме да станеш донор. Бъди дарител на нов живот!

Замислете се, че Вие може да сте причината едно нуждаещо се семейство да получи най-големият подарък!

Майки за донорството донорството фондация
Facebook Share
Google plus Share
Още статии от: Здраве и красота
Кои са най-новите и модерни технологични открития, които специализираният онкологичен център „Неолайф“ използва?
Кои са най-новите и модерни технологични открития, които специализираният онкологичен център „Неолайф“ използва?
С увеличаване на онкологичните заболявания по света от изключителна важност се оказва прилагането на точна диагностика и методика при лечението им....
Още..
полезнo
София
Бургас
Пловдив
Варна