Автомобили и транспорт
Качествените горива - дългосрочна инвестиция в сигурността на Вас и вашия автомобил
Качествените горива - дългосрочна инвестиция в сигурността на Вас и  вашия автомобил

Проблема с качеството на горивата и нелоялните практики използвани от определени търговци с цел извличане на по-високи печалби за сметка на крайния потребител, винаги е бил голям проблем в България. По думите на експертите  наличието на примеси в горивото може да доведе до повреди за автомобила и крие голям брой рискове. Може да се стигне до повреди в моторната част в гумените съединения, има опасност дори за повишаване на риска от пожар и носи голям риск за пасажерите. Ако в дизела се добави терпентин например, има вероятност двигателя да "закове". Ако има високо съдържание на сяра, може трайно да го повреди. Държавният контролен орган за горивата, провежда проверки и продължава да установява наличие на горива с показатели извън стандарта. Търговските обекти - бензиностанции биват затваряни до почистването им и налагане на глоби. Фактът, че такива съставки се намират в горивото, на бензиностанции в страната прави клиентите мнителни, и то с право!

Как можете да разберете, че горивото, което сте заредили е не качественo? Обикновено когато в горивото има примеси, автомобила няма същата мощност, изминавате по-къс пробег с еднакво количество гориво, което сте зареждали преди, чуват се неестествени звуци в двигателя като „пукане“ или „стържене“, възможно е също така колата да запали трудно или веднъж запалила да гасне принудително, и в най-лошият случай е възможно дори двигателя да не е в състояние да работи въобще при наличието на по-голямо количество примеси или вода.

Какво да правим ако установим или се съмняваме, че горивото, което сме заредили не е качествено? На първо място не зараждайте повече от същият дилър, или търговец на горива. Ако усещате само загуба на мощност в автомобила заредете догоре резервоара с гориво от проверен търговец, така примесите в некачественото, гориво което сте заредили ще са в по-малко съотношение и няма да представляват толкова голям проблем. Ако обаче двигателя почне да работи странно, чувате неестествени звуци и/или двигателя пали трудно то незабавно потърсете помощ от техник.

Тук достигаме до същината на проблема, а именно - Как да изберем къде да зареждаме и как да сме сигурни, че ще зареждаме само качествени горива за нашият автомобил. На първо място зареждайте гориво само от лицензирани търговци с доказан произход на горивата и доказано име на пазара, на които имате доверие. Не се доверявайте на ниските цени, те обикновено са индикатор за компромиси в качеството. Попитайте приятел или колега къде зарежда и какви са му впечатленията, съберете отзиви. Лоялните търговци се утвърждават бавно и с години на пазара. Никога не зареждайте гориво от мними търговци с често сменящи се фирми, от малки ведомствени бензиностанции също, тъй като контрола е много по-слаб и труден за прилагане.

Ние от бензиностанции ТИП , спазваме всички административно-технически норми и правила при проверката и контрола на горивата, за да сме сигурни, че нашите клиенти ще бъдат удовлетворени и спокойни след всяко зареждане. В горивата, който предлагаме, нашият екип целогодишно влага добавки LIQUI MOLY и BDC BARDAHL, които се използват за почистване и отстраняване на коксови отлагания и почистване на клапани. Заедно с това, осигуряват по-висока мощност, по-нисък разход и оптимизират работата на двигателя. За дизела пък в ТИП добавяме специална зимна добавка за по-добра работа на двигателя в зимни условия. Освен качественото гориво, при нас – в бензиностанции ТИП, ще намерите и богата гама от услуги – кафе, пакетирани храни и напитки, помпане на гуми и други. За улеснение на клиентите ни предлагаме и възможността за плащане чрез ПОС терминал.

Така , че ако пътувате към Румъния или просто минавате през град Видин и искате да бъдете сигурни, че автомобила ви ще бъде обслужен безупречно и ще бъде зареден с качествено гориво, то доверете се на бензиностанции ТИП - няма да останете разочаровани!

горива бензиностанция качествени горива дизел бензин автомобили
Facebook Share
Google plus Share
Още статии от: Автомобили и транспорт
Качествени горива за максимална сигурност на пътя!
Качествени горива за максимална сигурност на пътя!
Колата – просто превозно средство или начин на живот!? За да бъдем сигурни на пътя в нашия автомобил обаче са ни нужни качествени течни горива. В днешно време...
Още..
полезнo
София
Бургас
Пловдив
Варна