Образование
Защо да изберем Частен Професионален Колеж „БИО ФИТ“?
Защо да изберем Частен Професионален Колеж „БИО ФИТ“?

Замисляли ли сте се за професионално развитие като треньор или инструктор? Спортът и тренировките са част от живота ти без която не можеш? А, защо не погледнеш на тях като възможност да научиш повече за човешкото тяло и в последствие да започнеш да предаваш знанията си на други хора?

Спортът ни помага не просто да изглеждаме добре, но да се чувстваме добре. Физическата активност е важна част от живота на всеки един от нас. Тя е пряко свързана с нашето здраве. Но спортът ни учи на организация на времето, на това как да се изграждаме като индивиди, така че да надминаваме себе си всеки ден.

Какво предоставя „БИО ФИТ“ на своите колежани?

Колежът разполага със своя учебно-тренировъчната база на площ от 2500 кв.м. - две учебни зали, фитнес център, салон, плувен басейн и спа център за провеждане на практически занимания, лекарски и диагностичен кабинет, офисна и ресторантска част. „БИО ФИТ“използва и учебно-тренировъчната база на НСА „Васил Левски“, основно за провеждане на практико-методически занимания на открито.

Освен с НСА „Васил Левски“ колежът „БИО ФИТ“ поддържа тясно сътрудничество с:

  • американския колеж на регистрираните персонални треньори по фитнес - C.O.R.F.I.T. и лично с неговия създател Глен Кънингам, който е почетен преподавател в колеж „БИО ФИТ“.

  • Supplement Research Foundation и нейния председател Рехан Жалали, който е почетен преподавател в колежа „БИО ФИТ“

Придобитата  ІV-та степен на професионална квалификация  се удостоверява със свидетелство за професионална квалификация по образец на МОМН.Освен това успешно завършилите колежа получават EUROPASS приложение към свидетелство за професионална квалификация. EUROPASS дава допълнителна информация за вече завършена степен на професионално обучение и придобита професионална  квалификация, описват се професионални умения, като резултат от обучението, като се акцентира върху способностите за справяне с конкретни практически задачи в съответната професионална област.

Какво цели и мотивира „БИО ФИТ“?

На първо място частен професионален колеж „БИО ФИТ“ подготвя висококвалифицирани специалисти в областта на фитнеса и високото спортно майсторство. Чрез национално и международно сътрудничество в областта на спорта колежът повишава квалификацията на инструкторите и треньорите по фитнес и кондиционална подготовка в различните видове спорт. Изключително важно за професионалното развитие на всеки при изборът на колеж е факторът съответствие с изискванията на Европейските и Световни стандарти. Е, частен професионален колеж „БИО ФИТ“ е учебно заведение подготвящо спортни специалисти по най-новите световни тенденции.

Какви са професионалните възможностите за реализация?

  • Треньор по вид спорт в спортни клубове и федерации, частни и държавни школи и училища, персонални треньори и консултанти и други.

  • Инструктор по фитнес  във фитнес центрове и клубове, хотелски и туристически комплекси, персонални треньори и консултанти по фитнес, експерти в областта на фитнеса към различни заведения в които се използват фитнес формите на спортуване и други.

Е, коя от тези две професии Ви допада повече?

частен колеж фитнес спорт фитнес център тренировъчна база
Facebook Share
Google plus Share
Още статии от: Образование
Технически университет, Габрово – синоним на престижно образование
Технически университет, Габрово – синоним на престижно образование
Инвестицията в образование носи безценен капитал за всеки човек. Тя е съществена част от стратегията за устойчиво развитие на българския стопански живот и...
Още..
полезнo
София
Бургас
Пловдив
Варна