Търговия
Минало, настояще и бъдеще на ръчните плетива!
Минало, настояще и бъдеще на ръчните плетива!

Историята на плетенето
Историята на плетенето със сигурност е много дълга. Тъй като вълната и плата са материали, които се разпадат с хилядолетията, за историците е трудно да определят точната датировка на това красиво хоби. Едно от първите добре запазени доказателства за ръчно плетиво са чифт червени плетени чорапи от 300 г. Интересен е фактът, че жените от Европа, Азия, Африка, Южна и Северна Америка независимо едни от други са усвоили умението да изработват различни видове плетива.
 

Плетивата днес
Нещото, което прави плетивата така популярни от самото им измисляне чак до днес, е простотата. Две игли (понякога дори само една) и низ прежда са достатъчни, за да създадете буквално всяка дреха. Можете да си харесате модел докато гледате някой филм, да запечатате модел в съзнанието си и да го моделирате по ваш вкус. А защо не и да дадете воля на въображението си?

Умението да плетеш позволява да вземеш шапката на най-добрата си приятелка, купена от марков магазин, но продаваща се само в зелено и да я съчетаеш с цвета на любимото си палто! Не е необходимо да посещаваш специален курс, за да се научиш да плетеш – достатъчно и е търпение и източник на информация. Било то някоя съседка, сайт или списание за плетива – изборът е Ваш! Всевъзможни плетки, комбинации от цветове, дизайн и стил са достойни да наречем плетенето изкуство.

Да оплетеш пуловер за любим човек е процес, свързан с много трепетни емоции. Започвайки от необходимостта да изберете качествена прежда, преминавайки през самата изработка и стигайки трепетния момент на пробата му.

Представяме Ви българската фирма, наложила се на пазара на прежди!
,,Александър“ ЕООД е създадена на 1 юли 1997 г. Благодарение на амбицията, всеотдайността и  професионализма на работниците и управляващите фирмата се утвърждава, през годините, сред водещите фирми на пазара в България в търговията с прежди за ръчно плетиво. ,,Александър“ ЕООД притежава собствени марки прежди – основни за българският пазар, които са желани и купувани от клиентите – Ира, Мания, Деси, Сани, чорапена прежда ,,Александър“.

За качествената прежда = гарант за красива плeтка!
Натрупаният опит и високите изисквания на уважаваните ни клиенти  доведоха до увеличаване на асортимента и качеството на продуктите, които ,,Александър“ ЕООД, гр. Кюстендил предлага. Фирмата притежава складове и магазини в Кюстендил, София, Ямбол, Бургас и добра дистрибуторска мрежа в цялата страна. Работим приоритетно с турски и румънски партньори – NAKO, ALIZE, ELSAN ELYAF, ROMANOFIR.

Преждите на тези фирми са с високо качество и добри цени.

,,Александър“ ЕООД е и основен търговски представител на тези фирми за България.

 

прежда прежди плетиво плетене плетка
Facebook Share
Google plus Share
Още статии от: Търговия
Кинтек ООД - правилният избор за офис техника!
Кинтек ООД - правилният избор за офис техника!
Кинтек ООД е основана през 2001 година и стартира като оторизиран търговски и сервизен дилър на офис техника TOSHIBA . Фирмата развива своята дейност из цялата...
Още..
полезнo
София
Бургас
Пловдив
Варна